Athir & Dunia Ultramannya

Dah ada tali nak pegang jg tgn Ultraman 2..takut ultraman 'terbang agaknya'



Sukanya dapat Ultraman



Athir leka dgn Ultramannya....x peduli pn mana mama dia





Bila Mama dia sibuk belikn hadiah u makciknya....


Athir yg makin hari makin taksub n fanatik dgn ultraman nya. Dia baru je 2thn lbh tp dia dah pandai psg cd ultraman sendiri.sedangkan agak susah nk psg cd...kena tkar tv kpd av dlu kat blkg tv, kena masukkan cd, kna tkan button rev...pelikkan mmg pelik kalo tkan play dia x kuar citer.

Skrg athir selalu main sorang2 dan pijak2 patung ultraman yg babah dia beli...Mmg sejak ayah dia belikan mainan ultraman tu...fikiran dia asyik ultraman je...x lg wonderpets, tom2 bak, jinjam & sanny, Thomas n Friends dn byk lg la....nak tido ckp pasal ultraman...bgun tido pn trus buat gaya ultraman nak betukar...

Pendek kata segala gaya, dr ultraman betukar, terbang, melompat semua dia dah tahu buat.PERFECT pada mata aku.Tak cukup dgn itu dia jdkan mak dia mangsa utk dia tumbuk2.Perrgh ganass....ei x blh dibiarkan....

Tiap2 hr dia suh aku psg ultraman...dr pg smp malam...Sampai otak aku x berkembang dah..balik2 citer tu je dia buka.nak tgok brita pn x leh da.

Hr ni ada 2 pkara yg aku nak gelak...
  1. Athir selimutkan ultraman nya bila hujan tiba2 di kedai mkn.....katanya sejuk...sejuk..dia balut pakai tisu kedai tu...byk lapis juga....nak pecah je usus aku gelakan telatah athir.
  2. Oleh kerana dpn umah baru ku ada semak... so kdg2 ada monyet n beruk yg turun u cri makanan...aku bawak athir tgk monyet2 tu dr dekat...tp dr dalam kete jela...athir kushuk tgk monyet tu makan ...dia ikut je monyet tu dr blah knan kete hgga ke kiri .sehinggakan monyet tu perasan athir tgh syok tgk dia....tgh monyet tu kopek rambutan...tiba2 perghhh monyet tu melompat kat kete...kena cermin...yg nyandar kt cermin belakang tu athir. apalagi dia, terkejut beruk la dia.....Takut...sampai nangis...dalam dia nangis2...dia genggam tgn n terbeliak kan mata dia...dia ckp raksasa2...kononnya nak jd raksasa kot nak lawan ngn monyet la tu.......tp bila panggil monyet betul2 dia takut....hahaha

So, pengajarannya kalo bleh jgn la dedahkan maskot2 yg ganas2 kt anak2 kita....lebih bagus kita asuh dia tgok citer yg bleh dia blajar ke...gelak2 ke....seronok juga...Mgkn kite bleh plh maskot yg lbh praktikal n harmoni u anak2 kita

4 komen:

suealeen said...

budak laki memang camtu gayanya.. nak main yang lasak² je... adam pun suka ultraman... tapi dia punya pe'el nak semua barang ada unsur ultraman. pencil case ke, color pencil ke, etc.

so far ok lagi... tak la ganas sangat. tengok ultraman pun kadang² dan kalau ingat... tapi satu benda yang dia suka buat - main puzzle gambar ultraman kat PC. main tiap² hari pun tak pe. kekadang dia layan gambar transformers jugak...

Sa Rathisa. said...

to suealeen; Tp isau la dia duk ckp sorang2 ng ultraman.

khaiza said...

comel ye athir ni..geram tgk..

Sa Rathisa. said...

to khaiza: alhamdulillah...syukur dapat anak comel, dr kecik smp besar...mcm2 bangsa ckp dia cute, hansem...Arab, Belanda , Iran, Cina , India, mat indon...haha...tu yg smpt sa dengar bila athir lalu dpn dia...untung athir

Post a Comment