Ada kesah?



Ada kesah....bukanla maksudnya ada sebuah cerita....maksudnya ada ambil peduli.
Sebenarnya benda berlaku dah 3 hari...tp hr ni baru aku nk reveal kt sini.
Adala satu hari tu aku tepon la my husband... lebih kurang pukul 9 am.Aku mmg biasa tfon husband aku pepagi...bkn apa nk manja2.Dulupun katanya dia suka dgar suara aku pagi2.
Aku biarkan anak aku yg cakap ng babah dia ( w/pun babah dia x fhm sgt bahasa yg digunakan)

Rancak mereka berbual....mungkin dapat lepaskan rindu anak aku.

So tibala giliran aku pula....bila aku tanya je....dia trus buat suara ngantuk...aik aku pelik , tadi segar bugar. Dia suh aku biarkan dia tido....ooo maksudnya jgn kacau la....ok la wpun aku kerinduan

Mungkin malam ni abg tefon kot, kata hati aku. So aku tunggu....Nampaknya dia x tefon juga isteri....Habis dlm 1hr agaknya dgn siapa dia sbuk telefon? Entahla...Ingatkan bila dah jauh makin kuat la rindunya. Ah mulut je pandai ckp tp no action.


So mlm tu dlm kul 8 lbh sblm makan malam aku call husband. Bajet dah dgar suara suami baru ada selera nak makan.Bila call dapat berbual kejap je, dia ckp nk pi buang 'hajat' nanti dia call balik. So aku terbaringla kat sofa tunggu panggilan dr suami tersayang....Bila aku buka mata je dah jam 11 lebih...oh aku tertido rupanya...mana laki aku ni, kata nak call.

So aku call la dia, panggilan aku disambut dengan muzik yg agak kuat. mungkn dr laptop agaknya. Macam lagu inggeris. Emm, kata anak & isteri adalah idol, sekarang dia boleh layan American Idol lpas buang 'hajat' & siap makan lg.Sampai nya hati.Athir pn dah tido, biasala anak kalo tgk ibunya dah tido, diapun join sekali la.Athir x mkn lg...kesian .Aku kejutkan, tp budak kalo dah tido, susahla.Perut aku berbunyi.....aku tanya nape x call, dia boleh kata terlupa.....Aduh sedihnya.Habis siapa dia ingat.Sakit hati betul aku.Pas2 bkn nak ckp, k abg call balik ke/ pujuk ke/ suh aku peg makan ke....dia biarkan aku...dia buat x tahu.....

Nilah bersuamikan jurugambar glamour,,, busy semacam. belum lg kahwin ng P Menteri.So dia buat x endah smp hr ni...Samala hr2 yg berlalu x kesah pn kesihatan kte ke, kte tgh buat apa ke....Nampak seperti x bernilai lg kan.....Dulu bkn main ....pg ptg siang malam tfn....So aku pn xkan reda selagi x org nak pujuk.


Konon masa couple ngaku akula raja pujuk....Cubala buktikan skrg kalo betul.So sapa2 kt luar kalo berlaku pekara yg sama take action as soon as possible....jgn biarkan luka bernanah...nanti x baik susah....prp mmg sensitif, emosi

2 komen:

suealeen said...

Kak Ela tak pasti what happen to both of you. Tapi kak Ela faham rasa Sa tu macamana. Memang sungguh perempuan ni sensitif. Tak lain tak bukan just simply want the attention from our so called beloved ones.

Perempuan ni sebenarnya lembut hatinya, tapi boleh jadi keras atas sebab² tertentu. Dan adakalanya disebabkan oleh si dia yang cukup dekat dengan kita. Kan....

Panggil je, Sa said...

tu la sa ni manja tp....silap hr bulan boleh jd rimau jg.hahak.... bab pepatah inggeris...prp biar lembut didapur tg ganas di atas katil...huhuk

Post a Comment