Berjanggut......

Tgh hr ni aku nak jawab tag Kak Ella yg dah lama x berjawab....berjanggutla Kak Ela tunggu...Bleh pintal da kak?

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Sorang je setakat ni...Teruna

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?

Tunggu athir masuk lima tahun kalo bleh...Kalo dah tak sabat tahun dpn pn bleh
Mmg nak ramai jg tp tunggu everything stabil....pas tu keje wat anak je la...cam anak arnab...hhehe


3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?

Nama Anakandaku Muhammad Athir Rakin...kalo traslate in Malay......Junjungan Utama Yg diSukai.


4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?

Tentulah babhnya...anak laki katakan...tp family pn ada contribute jg. Pasni turn aku plak....Org lain xleh sibuk..hehe



5. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?

Dr buku2 nama2 anak Islam...Janji maksudnya ok kan.


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

Oleh kerana bapaknya berhuruf R....for lelaki Raes...Ryan ke...kalo pepuan x tahu lg...tp gabunagan R&S kot...itupun kalo kombinasi maksudnya elok....Kita xyah la ikut2 sgt cam artis o nak nama ada hirerki nama kita smpai nmpak pelik kan....janji snang nak sebut, senang tulis, makna bagus.


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?

Hoo masih belum ada jarak yg muktamad..


8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?

Aku x kiasah dapat lali o pepuan....Dapt mcm hensem mcm athir lg pn Alhamdulillah, dapat girl pn Alhamdulillah.Tp babahnya nak girl la kalo bleh...Kita ikut je...So babh jgn lupa study cam mana nak dpt baby girl ya!


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?

Athir air mukanya campuran kita org, telinganya, ibu jari kaki,Kening n bulu mata, giginya n kulit kot. Bapak dia pn kira cerah jgala. Hidung x sure lg? Tggu dia besar sket. Atitud plak....cara dia tidur...tersembam n meniarap...coz dulu masa aku ngandung suka tdo cam tu wpun kna marah kt suami. Bila dia marah..dia kuat membebel mcm aku.....Dia suka bergaya n make up mcm mamanya...


10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.



Athir npk cute bla pakai cap....Senyuman yg bakal menggugat gadis2


To kak Ela : Jgn serik u tag lagi...Antara tido, Spend masa ng suami bla dia pulang n berblog...... Sa tggu 2 tu setel baru daku akn berblog

2 komen:

suealeen said...

erk.. janggut pun dah tak lalu nak keluar. wajah athir sebenarnya banyak ikut wajah Sa...

Sa Rathisa. said...

to suealeen :

ya ke...sejuk la...x kisah mana2 pn janji hansem n cun...
Tp parents blh dd kata ikut dd msa kecik2.Sa rasa senyum sweet mcm bpk dia...Mama x sweet just jelita je!

Post a Comment